P1130835a
images
Home Kwekerij Planten  - Catalogus Quercus ilex Effectieve Micro-organismen Contact Route Fotogalerij

EFFECTIEVE MICRO - ORGANISMEN : EM

 

In onze tuin en woning leven miljarden bacteriën, voor een aangenaam leefmilieu is het van groot belang dat de ‘goede’ bacteriën steeds in de meerderheid zijn. Dankzij het onderzoek van de Japanse professor Teruo Higa weten we dat EM ( Effectieve Micro-organismen met ieder hun specifieke taak) bijdragen tot een evenwichtig milieu op het vlak van land-en tuinbouw, siertuin, gezondheid, hygiene en voedselvoorziening. De effectieve micro –organismen bestaan uit een mengsel van fotosynthetische bacteriën, melkzuurbacteriën en gisten .

Na vele jaren deze producten op de kwekerij , in de tuin en onze woning gebruikt te hebben , besloten we deze producten ook aan onze klanten aan te bieden.

MICROFERM

MICROFERM

Microferm is een volledig biologisch en ecologisch middel met multifunctionele toepassingen , het bevat geen chemische elementen en dient niet langer in het milieu afgebroken te worden .

Microferm ontstaat door fermentatie

Dit natuurlijk mengsel van actieve bacteriën , schimmels en gisten ontstaat door het fermenteren van Effectieve micro-organismen met rietsuikermelasse.

Fermentatie is een eeuwenoude techniek die maakt dat de ‘goede micro-organismen’ zich vermeerderen , klassieke voorbeelden zijn bv. de omzetting van melk naar yoghurt, van fruit naar alcoholische dranken enz... Door een dosis microferm bij je plantenwater te voegen verbeter je de balans van micro-organismen in je tuin.

Microferm helpt om plantaardige en dierlijke rest te fermenteren

De actieve bacteriën, schimmels en gisten in Microferm stimuleren een gunstige afbraak van organisch materiaal, wat overblijft zijn goede voedingsstoffen voor plant en bodem

Microferm werkt stimulerend en preventief

Microferm heeft een ziekteonderdrukkend effect op uw planten en groenten. Tevens zorgt microferm voor de stimulering van het leven in de bodem

Toepassingen

Microferm bij planten

Gebruik Microferm voor het verhogen van de natuurlijke weerstand en vitaliteit.van uw tuinplanten, verdun regelmatig Microferm met het gietwater van alle planten (1/100).

Microferm bij dieren

Rotting bacteriën, kunnen een vervelende, hinderlijke geur teweeg brengen. Door het toepassen van Microferm onderdrukken we deze rottingsbacteriën, waardoor de kwalijke geur afneemt. Microferm is dus ideaal voor het reinigen/behandelen van uw dierenverblijven.

Microferm voor fermentatie

Je kan makkelijk GFT en dierlijke resten fermenteren m.b.v. Microferm. Je kan bijvoorbeeld bladresten oppervlakkig behandelen met een oplossing van water en Microferm ter bevordering van een goede omzetting naar waardevolle plantenvoeding. Daarnaast kan je Microferm ook enten op de hoop waardoor ook hier een betere omzetting plaats vindt.

Microferm – gebruik en praktische toepassing :

Microferm in een plantenvernevelaar :

Verdun Microferm met water in je vernevelaar ( dosis 1 / 100 ), besproei er op geregelde tijdstippen je planten en groenten mee.

Je kan een verdunde versie ook gebruiken om op een natuurlijke wijze de onaangename geurtjes in dierenverblijven te bestrijden .

Microferm in een plantengieter :

Verdun Microferm met water in de gieter ( 1/100) en geef er je planten water mee, ook gazon zal op een positieve wijze reageren.

Microferm in de vijver toepassen :

Ent minstens éénmaal per jaar Microferm in de vijver om de kwaliteit en vitaliteit van het water te bevorderen. Microferm zorgt voor een efficiënte afbraak van het organisch materiaal en een evenwichtige plantengroei. 2 liter Microferm is voldoende voor 12 tot 25 m3 water.

Microferm EM effectieve micro-organismen

WIPE & CLEAN op basis van effectieve micro-organismen

 

 

Wipe & Clean is een 100% natuurlijk reinigingsmiddel van Effectieve Micro-organismen (EM). Een natuurtalent in reinigen, zowel in huis als buiten. In en rond ons huis leven miljarden bacteriën.

Voor een aangenaam leefmilieu en een gezonder huis is het belangrijk dat de goede bacteriën in de meerderheid zijn. Dit kan met Wipe & Clean! De Effectieve Micro-organismen zorgen voor die evenwichtige balans in huis. Het zijn goede bacteriën, onmisbaar voor een gezond huis.

Gebruik Wipe & Clean als algemeen reinigingsmiddel , voor de afwas, bij de was of om onaangename geurtjes te bestrijden.

WipeCleankratje
WipeCleanfilmpjeannemie
WipeCleanLabo